Телевизионна премиера на филма „Калигула - смирен“ по БНТ 1

Документалният филм на Николай Василев за спектакъла „Калигула“ проследява турнето в Япония през април тази година и всички предизвикателства, с които трупата се сблъсква

10:50, 01.12.2022
Телевизионна премиера на филма „Калигула - смирен“ по БНТ 1

На 3 декември (събота) от 15:00 часа БНТ 1 ще излъчи документалния български филм „Калигула - смирен“ на режисьора Николай Василев. Той заснема филма по време на специално турне на театралната трупа от Народен театър „Иван Вазов“, а главната роля на Калигула се изпълнява от Деян Донков. Партньор на сцената му е дългогодишният актьор и любимец на публиката Владимир Пенев, който играе Хеликон - най-приближеният човек на римския император.

Спектакълът „Калигула“ жъне огромен успех сред българската публика още от нейното първо поставяне през 2017 г. Пиесата на Албер Камю е високо оценена и на международната сцена. Трупата е избрана да участва в известен театрален фестивал в град Шизуока, Япония през пролетта на 2022 г. По време на турнето в Далечния Изток режисьорът Николай Василев заснема и по-голямата част от документалния филм.

Зрителите на документалния филм „Калигула“ ще видят кадри от впечатляващата игра на актьорите, както и емблематичния театър в Япония, изграден под формата на самурайски шлем. За изключителното здание архитектът печели престижната награда „Прицкер“.

Режисьор на представлението „Калигула“ е Дияна Добрева. А през 2018 г. Нина Пашова печели награда Аскеер за костюмографията на постановката. Музиката е на Петя Диманова, хореограф е Ангелина Гаврилова. Драматург е Мирела Иванова, а асистент-режисьор - Ирина Иванова.

Гледайте документалния филм „Калигула - смирен“ на 3 декември от 15:00 ч. по БНТ 1

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад