ТВ Академия 2020

14:38, 06.10.2021

Телевизионната академия на Българската национална телевизия (БНТ) е създадена на 21 януари, когато обществената медия и седем български университета подписват споразумение за създаването на стажантски програми.

В БНТ Академия студентите ще придобият практически опит и ще се докоснат отблизо до телевизията, а най-добрите сред тях могат да продължат професионалния си път в БНТ.

Идеята е младите таланти да бъдат увлечени от телевизията и да останат в нея.

Във връзка с обявеното извънредно положение, стартът на ТВ Академията на БНТ беше отложен до началото на новия телевизионен сезон през месец септември.

На 10 септември ТВ академията посрещна първия си випуск.

Над 120 студенти се обучават в десет дирекции на БНТ, сред които „Новини и актуални предавания“, „Програмно съдържание“, „ТВ производство“, „Мултимедия“, „Маркетинг и комуникации“ и др.

От началото на септември до края на ноември студентите в първото издание на ТВ Академията ще се обучават по специално изготвен график, който е съобразен с препоръките за безопасност и социална дистанция на работните места.

В ТВ Академията ще се обучават стажанти от всички специалности, свързани с журналистика, връзки с обществеността, комуникационен мениджмънт, режисура, операторско майсторство, технически специалности, дигитални медии и среда, аудиовизуални ефекти, театрални и музикални изкуства и др.

В началото на месец октомври започна и вторият етап на телевизионната академия на Българската национална телевизия.

60 студенти от УНСС, НСА и Нов български университет се срещнаха със своите ментори при спазване на всички противоепидемични мерки.

До края на ноември студентите ще черпят опит от професионалистите в БНТ.

Създаването на ТВ Академия е част от концепцията на генералния директор Емил Кошлуков за развитието на обществената медия.

Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ: В този огромен океан на информация телевизията е особено важна. Именно сега, когато всеки смята, че стига да държи телефон в ръката, може да е журналист, а по тази логика всеки, който има вкъщи аналгин, смята, че е аптекар.

Най-добрите студенти могат да станат част от голямото семейство на БНТ.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад