ТВ Академията на БНТ отвори врати за студенти

100 стажанти от 7 университета се включват във втората телевизионна академия на обществената телевизия тази есен

11:49, 05.10.2021
ТВ Академията на БНТ отвори врати за студенти

За втора поредна година БНТ отвори врати за студенти, които се включват в стажантски програми „ТВ Академия“. 100 стажанти от 7 университета ще започнат своето практическо обучение в обществената телевизия.

Представителите на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, Университета за национално и световно стопанство, Национална спортна академия „Васил Левски“, Технически университет - София, Висше училище по телекомуникации и пощи и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще трупат знания и умения през следващите месеци. Практиката им ще протече в 10 дирекции, сред които „Новини и актуални предавания“, „Маркетинг и стратегическо развитие“, „Програмно съдържание“, „ТВ производство”, „Техника и технологии“, „Спорт“, „Мултимедия“, „Търговска дейност и комуникации“, „ТВФ Студия екран“ и „Координационен център“.

Телевизионната академия беше открита с официалното посрещане на студенти и представители на партньорски университети в сградата на БНТ, където бяха приветствани от водещи, журналисти и от ръководството на Българската национална телевизия.

„Твърдо вярвам, че пътят за развитие на една обществена медия е да отвори вратите си към всички студенти от специалностите, които могат да бъдат интегрирани при нас. Колкото и добре да учите, само когато се сблъскате с производството на телевизия, ще разберете това ли е наистина вашето призвание. Искрено се надяваме да останете при нас! Вярваме в обновлението на телевизията и имаме нужда от нови хора с нови идеи, с ново виждане към света особено във времето, когато гледането на телевизия се променя радикално. Вашето присъствие не е просто стаж, а участие в общата ни дейност - подкрепа, помощ, съвместна работа. Сигурно ще има изненади, разочарования, дори може да се разминат някои ваши представи, но след месец ще излезете от тук далеч по-знаещи - хора, които ще могат да работят навсякъде", приветства студентите генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, инициатор на телевизионната академия.

Снимки: Деси Кулелиева

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад