В новия епизод на МеГра: СOVID-19 и фалшивите новини

14:31, 25.06.2021
В новия епизод на МеГра: СOVID-19 и фалшивите новини

Чипират ли ни ваксините, има ли COVID, помагат или разболяват маските, причиняват ли ваксините тромбоза – панелистите в епизод 2 на подкаста за медийна грамотност на БНТ търсят отговорите.

Епизод 2 от продължението на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“ ще разкрие повече по темата за COVID-19 и фалшивите новини. Специалисти и неспециалисти се надпреварват да дават различни мнения и твърдения, което допълнително обърква аудиторията. Темата за COVID е една от тези, по които не просто се взима информирано решение, но и информирано се заема страна.

Епизодът ще насочи, как да отсеем достоверната информация и да се имунизираме срещу фалшивите новини по време на здравна криза. Ще помогнат журналистите от нюзрума с най-голямо обществено доверие, този на обществената телевизия – Аделина Радева, Христина Христова, Татяна Йорданова и Милена Кирова. Те ще споделят, кои са най-големите неистини, които чуха за ваксините, как да се предпазим от паника и на кои източници да вярваме, как да отсяваме важната и проверена информация по време на пандемия и какво означават термините и специфичния изказ в новините. Епизодите от поредицата може да чуете в подкаст и YouTube каналите на БНТ.

Слушайте епизод 2 от сезон 2 на „МеГра“ ТУК

Гледайте епизод 2 от сезон 2 на „МеГра“ ТУК

„МеГра“ /сезон 2/ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския парламент, а всички епизоди на поредицата са достъпни за слушане, в обновените сайтове https://bnt.bg/и https://bntnews.bg/ в подкаст и YouTube каналите на БНТ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад