Валентин Стефанов: Подобни неща се случват

от БНТ

23:22, 09.02.2022
Валентин Стефанов: Подобни неща се случват

Състезателният директор на техничните дисциплини на състезанията в алпийските ски по време на Зимните олимпийски игри в Пекин Валентин Стефанов говори за предаването "Олимпийски върхове", внасяйки ясно по случилото се с българската състезателка Ева Вукадинова.

Припомняме ви, че Вукадинова се наложи да прекъсне спускането си в първия манш в слалома заради грешка на организаторите.

Стефанов разкри пред БНТ, че един от постовите по трасето не се е изтеглил на време след неуспешен опит да завие една от вратите.

"За съжаление, един от постовите, които беше там не успя навреме да завие едната врата, защото след 50-ти стартов номер състезателите са през по-малък интервал. Ключът е остнал на вратата, той се е изместил. Тя (Ева Вукадинова) е спряла и според регламента получи право да направи второ каране. Винаги се случават такива неща, когато се организират Олимпиади и Световни първенства, защото не работиш с хората, с които го правиш от години. Тук са събрани хора от цял свят и понякога се случват такива неща. Съжалявам, че точно на нея се случи, но дали ще е тя или някой друг, случва се", сподели Валентин Стефанов.

Автор: Калин Гугов, специален пратеник на БНТ в Пекин

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад