"Върви, народе..." – специално студио на БНТ, посветено на 24 май

Традиционният тематичен блок на обществената телевизия започва в 9:00 ч. по БНТ 1

12:00, 22.05.2024
"Върви, народе..." – специално студио на БНТ, посветено на 24 май

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност традиционният за Българската национална телевизия тематичен блок започва в 9:00 ч. по БНТ 1 и ще продължи до обедната емисия „По света и у нас“.

Водещи на специалното студио „Върви, народе...“ на 24 май ще бъдат Поли Златарева и Димитър Стоянович, а настроенията и тържествената церемония пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще проследи Аделина Радева.

Още любими лица на БНТ ще предават празничните шествия от цялата страна – в Благоевград ще бъде Драгомир Драганов, във Варна – водещата на „Отблизо“ Боряна Граматикова, а водещата на „Библотеката“ Анна Ангелова ще покаже атмосферата в Пловдив.

Как празнува България? Кой ни вдъхновява и с какво се гордеем? Сред гостите на предаването „Върви, народе...“ ще бъдат ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Георги Вълчев, преподаватели с отношение към литературата, писатели, учители, ученици и студенти със специални отличия.

По традиция на 24 май Българската национална телевизия ще излъчи на живо от Театър „Българска армия“ официалната церемония по връчването на годишните награди за театрално изкуство „АСКЕЕР 2024“. Прякото предаване на събитието започва в 20:40 ч. по БНТ 1 и БНТ 4.

Гледайте празничното студио, посветено на любовта към думите – „Върви, народе...“ – на 24 май от 9:00 ч. до 12:00 ч. по БНТ 1

Подробна програма на БНТ 1 на 24 май вижте ТУК

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад