Вашето лято с БНТ 2

Детско и европейско кино, театър и концерти очакват зрителите в канала за култура и образование на обществената телевизия

13:24, 04.08.2023
Вашето лято с БНТ 2

Лятото е време за теб – време за дълго отлаганите неща – любими филми, театър, концерти, познавателни предавания за история, личности и пътешествия. БНТ 2 подарява на зрителите лято, наситено с пълноценни културно-образователни телевизионни програми.

Вдигаме завесата на 6 август с Театрална неделя, когато Георги Парцалев, Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Васил Попов, Коста Цонев, Невена Коканова, Мариус Куркински и още десетки великолепни български актьори ще блестят в емблематични телевизионни постановки „Милионерът”, „Човекът от Ла Манча”, „Еленово царство”, „С чужди драг, в къщи – враг”, „Самият човек”.

Музикална неделя, 13 август, е следващото предложение за лятно настроение с БНТ 2 – фолклорни звезди и детски концерт. Орлин, Горанов, Акага, дует Ритон, Тони Димитрова, Михаил Белчев са само част от изпълнителите, които ще направят неделния ден музикално по-богат.

Още от сутринта на 20 август започва Детска неделя по БНТ 2, но и по-големите със сигурност ще гледат с удоволствие „Войната на таралежите”, „13-та годеница на принца”, „Изпити по никое време”, „С деца на море”, „Случаят Кюри” – филми, които никога няма да спрем да обичаме.

Последната неделя от август е посветена на качествено Европейско кино. Биографичните продукции от Франция, Италия, Белгия и др. ще ви срещнат с Шарл Азнавур в документалния филм „Погледът на Шарл“ с участието на Едит Пиаф, Лино Вентура, Анук Еме, Далида, Катрин Деньов, Джони Холидей и др., ще се докоснете до драматичния живот на гения Пучини и талантливата Селин Дион в биографичния филм „Силата на любовта“.

Делничните дни на август, в 19:00 ч. БНТ 2 предлага тематични линии, в които всеки зрител може да намери нещо по свой вкус – Линия история, от 7 до 13 август с документални филми, свързани с паметта, традициите и родовите връзки. Линия изкуство от 14 до 20 август – избрани портрети и разкази за български творци от сферата изобразителното, танцовото и други сценични изкуства. Линия пътешествия от 21 до 27 август – поглед към очарованието и легендите на Добърско, тайните на остров Хиос, пътуване „В степите на Калмикия”, Егея, Серес и други невероятни природни и исторически забележителности.

Пожелаваме ВАШЕТО ЛЯТО С БНТ 2 да бъде смислено и обогатяващо!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад