Весела Димитрова: Вярвахме, мечтаехме, искахме и го постигнахме

от БНТ

12:01, 08.08.2021
Весела Димитрова: Вярвахме, мечтаехме, искахме и го постигнахме

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Старши треньорът на олимпийските шампионки от ансамбъла Весела Димитрова не даде ясен отговор дали ще води и следващия ни тим за Игрите в Париж през 2024 година.

Ансамбълът завоюва олимпийското злато в Токио. Представителките ни успяха да се преборят за титлата с Русия, които останаха на второто място. Бронзът е за Италия.

„Олимпийската титла е върхът на кариерата на всеки един треньор и спортист, да бъде със златния медал на Олимпиадата. Вярвахме, мечтахме, искахме да бъдем първите златни медалисти за България в историята на нашия спорт. Опитахме се да забравим вчерашния ден, да няма излишна емоция. Успяха да се загреят добре, съчетанието с топки мина много добре, стабилно и спокойно. След това имахме малко разколебаване в загрявката преди второто съчетание. Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния глезен. Направихме каквото трябва, издишахме, мотивирахме се, успяхме да се съхраним и момичетата показаха на какво са способни", сподели след големия успех Весела Димитрова.

Запис от състезанието можете да видите тук!

Наставникът не даде ясен отговор, дали ще подготвя ансамбъл за Олимпиадата в Париж през 2024 година.

„Париж е далече. Доста тежко беше състезанието, изморихме се много, емоции страшни. Сега е време да си починем и после ще разберете", каза още Весела Димитрова.

Тя сподели, че съдийството е било на ниво по време на Игрите.

„Много се надявахме на Олимпиадата съдийството да е обективно и се радвам, че според мен наистина наредиха отборите по това какво изиграха. Мислех, че днес съдиите ще бъдат по-предпазливи към останалите отбори и особено към нас, но се радвам, че не го направиха", каза още треньорът на олимпийските шампионки.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад