Виктор Божинов и Зорница София влизат в „ Домът на българското кино “

Тази седмица в новите епизоди на подкаст поредицата на обществената телевизия популярните режисьори ще разкрият повече за това как филмите стигат до екрана. Чуйте ги в официалните профили на БНТ в Apple Podcast, Spotify, Google Podcast и Soundcloud

13:03, 12.01.2021
Виктор Божинов и Зорница София влизат в „Домът на българското кино“

Епизодите на поредицата на БНТ, посветена на новата сесия за филмопроизводство на обществената телевизия по традиция излизат всеки вторник и четвъртък, а новият епизод вече може да чуете в официалните подкаст канали на БНТ. В епизод 9 гостува режисьорът на „Възвишение“ и „Под прикритие“ Виктор Божинов, който разкрива как стига до решението да екранизира романа на Милен Русков.

„В крайна сметка човек трябва до си поставя високи цели, за да се опитва да ги прескача, дори с риск да си разбие главата, така че „Възвишение“ беше от тези неща, които бяха висока летва, която (дай Боже!) да сме успели да надскочим!", споделя Божинов.

Трябва ли да се търсят общочовешки теми или трябва да се залага на локалните; трябва ли да се „слиза“ на нивото на публиката, какви липси запълва родното филмопроизводство и идва ли краят на дните на традиционните киносалони - това са само част от въпросите, на които режисьорът дава отговор в подкаста.

В 10-ти епизод, който може да чуете на 14 януари, специален гост е режисьорът на „Мила от Марс“ и „Прогноза“ - Зорница София.

„Киното трябва да се гледа в киносалони, за тези, които уважават изкуството като такова“, е мнението на Зорница София.

Не изпускайте гостуването ѝ, за да разберете каква е ролята на телевизията във филмовия процес, как частна и обществена телевизия могат да си подадат ръка за проект и как се поддържа огъня в българското кино.


„Домът на българското кино“ е мултиплатформена поредица на БНТ, посветена на новата сесия за филмопроизводство на обществената телевизия и българското кино. Всеки вторник и четвъртък, поредицата среща с слушателите с емблематични български актьори, режисьори и сценаристи, които споделят вълнуващи истории от снимачната площадка. Можете да откриете епизодите в ефира на Българската национална телевизия, в официалните подкаст канали, както и на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:
Spotify: https://go.bnt.bg/spotify
Soundcloud: https://go.bnt.bg/soundcloud
Аpple Podcasts: https://go.bnt.bg/apple-podcast
Google Podcasts: https://go.bnt.bg/google-podcast

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад