Владимир Зографски завърши на 38-о място на голямата шанца в Пекин

14:31, 12.02.2022
Владимир Зографски завърши на 38-о място на голямата шанца в Пекин

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски не успя да се класира за втория опит във финала на голямата шанца на Олимпийските игри в Пекин. Той завърши на 38-о място в крайното подреждане.

С това Владимир Зографски приключи участието си в китайската столица, след като завърши на 22-а позиция на нормалната шанца.

Днес на големия трамплин българинът направи скок с дължина от 125 метра и получи оценка от 110 точки. По този начина той не успя да влезе в топ 30, за да продължи за втория опит.

„Скокът бих казал, че е ОК, но прекалено изоставаме със скоростта и губим около 10 метра там. Всички имат скорост от 90-92 км/ч и ще ми бъде трудно. Малшанс. Днес условията са прекрасни за скок, протича много интересно състезание“, сподели Владимир Зографски след състезанието.


Българският национал гледа с оптимизъм към следващите си стартове, но все още не се наема с отговор на въпроса, дали ще продължи до Игрите след 4 години.

„Очаквах повече от малката шанца, надявах се на повече на голямата. Опитът ми беше добър, това, което се изискваше от мен, мисля, че го свърших. На малката шанца екипировката няма толкова голямо значение. Световната купа, Световното първенство предстоят. Ще анализираме, защото с такова изоставане нямаме никакви шансове. Следващата Олимпиада е след 4 години и не знам какво ще се случи през това време“, завърши Владимир Зографски пред БНТ.

Норвежецът Мариус Линдвик спечели олимпийската титла, след като завърши с 296.1 точки и така спечели първо злато в кариерата си от голям шампионат. Среброто е за японеца Рьою Кобаяши с 292.8 точки. С бронза се окичи германецът Карл Гайгер с 281.3 точки. Защитаващият титлата си от ЗОИ в Пьончан през 2018 г. Камил Стох от Полша остана четвърти с 277.2 точки. Световният шампион Щефан Крафт от Австрия се представи разочароващо и завърши на 13-о място с 264.1 точки.

Още новини за българите в Пекин:

Александра Фейгин пристигна в Пекин

Българските биатлонисти извън Топ 30 в спринта в Пекин

Ева Вукадинова се прибра доволна от Пекин

Отново петима българи на старта в неделя в Пекин

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад