Втори годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“

Избрани са победителите в категориите „Класика“ и „Джаз“

Втори годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“

На 21 май (събота) от 19:00 ч. БНТ 1 ще излъчи церемонията за връчване на годишните награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“.

Всеки месец от изминалата година зрителите на БНТ номинираха състоялите се музикални събития на e-mail vechnatamuzika@bnt.bg и от 1 до 15 гласуваха на сайта на БНТ за избор на музикално събитие за предходния месец в категориите „класика“ и „джаз“.

През март тази година в сайта на БНТ протече избора за годишни награди „Музикално събитие на годината Вечната музика 2021“. Зрителите подкрепиха своите фаворити от месечните класации в категориите „класика“ и „джаз“ и носителите в двете категории на приза „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2021“ ще бъдат обявени в ефир.

В навечерието на светлия празник 24 май, церемонията ще бъде посветена на талантливите млади изпълнители - ученици и студенти и техните всеотдайни преподаватели. Водещи на церемонията ще са Аделина Радева и Марио Николов. На сцената на Първо студио на БНТ ще се изявят "Булгара”, Атанас Кръстев - виолончело, младата цигуларка Елизабет Гекова, пианиста Томислав Вичев и джаз надеждата Валерия Василенко.