Ясен Петров след равенството с Украйна: Оцеляхме, но видяхме голяма вихрушка

21:50, 11.11.2021
Ясен Петров след равенството с Украйна: Оцеляхме, но видяхме голяма вихрушка

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров не оспори факта, че „трикольорите“ са „оцелели“ срещу Украйна.

Двата тима завършиха 1:1 в приятелския мач, игран в Одеса. Домакините, обаче, създадоха 36 голови възможности, срещу само 4 за „лъвовете“.

„Играхме срещу много силен отбор, бяхме поставени под голямо напрежение, не се притеснихме, поведохме, но днес имахме ден на вратарите, те бяха на голяма висота. Много сериозен противник, но оцеляхме. Равенството е добре за самочувствието, има още много какво да подобряваме“, сподели Ясен Петров за БНТ.

„Знаете докъде стигна Украйна на европейското - една страна с големи традиции. Местните не успяха да подкрепят отбора си. Имаше едно време, в което видяхме доста голяма вихрушка“, добави селекционерът.

Дебютантът Едисон Йорданов се контузи в 14-ата минута на мача.

„Едисон разтегна, нямам забележки за играта му до този момент. Ще направим промени за следващия мач. Ще излезем в по-различен състав“, каза още Ясен Петров.

За българския тим предстои квалификация за Мондиал 2022 в понеделник - 15 ноември, срещу Швейцария. Отборът ни вече няма шанс да се класира, но целта, според Ясен Петров, е третото място в групата. Срещата ще можете да гледате по БНТ от 21:45 часа.

Голмайсторът Ради Кирилов: Украйна играе феноменален футбол

Вратарите Михайлов и Вуцов: Тежък мач

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад