Ясни са първите 1/8-финалисти в Шампионската лига

06:43, 03.11.2021
Ясни са първите 1/8-финалисти в Шампионската лига

Изиграха се 8 двубоя от четвъртия кръг в групите "E", "F", "G" на Шампионската лига.

Байерн (Мюнхен) постигна нова разгромна победа в група "Е", след като надви на собствения си "Алианц Арена" гостуващия тим на Бенфика с 5:2. По този начин "баварците" са недостижим лидер в групата си с пълен актив от 12 точки и вече могат да се считат за сигурен 1/8-финалист, два кръга преди края на груповата фаза. В другия мач от групата Барселона се наложи над Динамо Киев след гол на Ансу Фати в 70-ата минута и се изкачи на второто място с актив от 6 пункта. Трети остава Бенфика с 4 точки, а последен е Динамо (Киев) с едва една точка.

Манчестър Юнайтед запази лидерството си в група "F", след като постигна равенство 2:2 при гостуването си на Аталанта в Бергамо. "Червените дяволи" са с актив от 7 точки, колкото има и вторият Виляреал, който постигна минимална домакинска победа над Йънг Бойс (Берн) с 2:0. Трети в таблицата е италианският тим с 5 пункта, докато първенецът на Швейцария е на последното място с три спечелени пункта от 4 среши.

Лидерът в група "G" Ред Бул (Залцбург) отстъпи на Волфсбург с 1:2 на "Волксваген Арена", записвайки първа загуба във всички турнири от началото на сезона. Отборът на Лил обърна Севиля (2:1) и вече е на второто място в таблицата с 5 точки, на две зад австрийския шампион. Трети пък е съставът на Волфсбург също с актив от 5 пункта, докато испанския тим е на дъното с 3 спечелени точки от 4 мача.

Противно на представянето си на домашната сцена, отборът на Ювентус продължава с да трупа победи в Европа. Поредна жертва на "Старата госпожа" бе руският Зенит (Санкт Петербург), който бе разгромен в Торино с 4:2. "Бианконерите" са лидери в група "H" с пълен актив от 12 точки и са сигурен участник в елиминационната фаза на турнира, докато европейският шампион Челси е в подножието с актив от 9 пункта. "Сините" от Лондон победиха като гости Малмьо с 1:0 след попадение на Хаким Зиех в 56-ата минута. Трети в таблицата е Зенит с 3 точки, а последен е шведския шампион Малмьо без точков актив.

Ето и всички резултати:

Група "Е":

Динамо (Киев) - Барселона 0:1

Байерн (Мюнхен) - Бенфика 5:2

Група "F":

Аталанта - Манчестър Юнайтед 2:2

Виляреал - Йънг Бойс 2:0

Група "G":

Волфсбург - РБ (Залцбург) 2:1

Севиля - Лил 1:2

Група "Н":

Ювентус - Зенит 4:2

Малмьо - Челси 0:1

снимка: БГНЕС

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад