Явор Гърдев, Александър Секулов, Стайко Мурджев и Юлиан Вергов в "Подкастът на нощта"

12:41, 04.02.2021
Явор Гърдев, Александър Секулов, Стайко Мурджев и Юлиан Вергов в "Подкастът на нощта"

Актьорите разговарят за театралното бъдеще в новия епизод от подкаст поредицата на БНТ

В новия епизод на подкаст поредицата на БНТ „Подкастът на нощта“, водещите Анна Ангелова и Стефан А. Щерев разговарят с актьорите Явор Гърдев, Александър Секулов, Стайко Мурджев и Юлиан Вергов. Един дълбок разговор за бъдещето на театъра.

Днес настоящето изглежда така - дистанционно образование, телемедицина, още по-масово пазаруване онлайн, финансови технологии за всички, повече Netflix, по-малко кино и театър, повече "колове" по Zoom и по-малко оперативки, повече вкъщи и по-малко в офиса. Не всичко може да премине във виртуалния свят, но тенденцията е всичко да има свой дигитален еквивалент и в случай на голяма криза животът да може да продължи без излишни усложнения.

Промените в културната среда изискват установяване на ново равновесие в изкуствата. Това е голямото предизвикателство на театралното „утре“ – правилно да се идентифицират възможностите, които новият контекст и технологиите предлагат и да се използват за постигане на по-голяма ангажираност и достъп на аудиторията до културното съдържание.

Слушайте епизод 12 на „Подкастът на Нощта“ с Явор Гърдев, Александър Секулов, Стайко Мурджев и Юлиан Вергов ТУК:

https://soundcloud.com/user-560261172/podkastt-na-noshchta-12-yavor-grdev-aleksandr-sekulov-stayko-murdzhev-i-yulian-vergov

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад