Започна гласуването за „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020"

17:14, 19.03.2021
Започна гласуването за „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020"

Всеки може да подкрепи своя фаворит за музикално събитие в категория „класика“ и „джаз“ до 31 март 2021 г. на сайта на БНТ.

В началото на 2020 г., по предложения на музикалните институти, зрители и екипът на музикалното предаване „Вечната музика“ по БНТ 1, с водещ популярния тенор Марио Николов, започна ежемесечна номинация на музикални събития. Всеки месец зрителите изпращаха на мейла на предаването своите номинации за музикалните събития, състояли се през месеца. Активното гласуване течеше постоянно на информационната платформа на предаването в сайта на БНТ, освен в месеците, в които ковид отложи музикални събития.

През месец март 2021 година ще протече изборът на първите годишни награди за „Музикално събитие на годината - Вечната музика 2020". В класацията се включват победителите през месеците януари, февруари, юли, август, септември, октомври, ноември и декември на 2020 година. Сред тях са концерт на Симфоничния оркестър на БНР, Държавна опера Русе, Фестивал Opera Open, Моцартовите празници в Правец, концерт с премиери на български композитори и оркестър „Симфониета Враца“, Европейски музикален фестивал „Кино и класика“, Държавна опера – Бургас - концертен спектакъл „PRIMADONNA-DONNA-DONNA!!!“ и Коледния концерт на Държавна опера Варна.

Гласуването за годишно, музикално събитие в двете категории – „класика“ и „джаз“, стартира на 16 март 2021 г. и ще продължи до 31 март. Желаещите да подкрепят своето музикално събитие – фаворит могат да го направят като дадат своя глас на сайта на БНТ. Събралите най-висок зрителски вот музикални събития за 2020 г. ще бъдат представени на специална церемония по БНТ 1 през месец май.

Вижте участниците в класацията „Музикално събитие на годината - Вечната музика 2020" и гласувайте тук: https://bnt.bg/bg/a/vechnata-muzika


Гледайте „Вечната музика“ тази събота, 20 март 2021 г., от 17:00 ч. по БНТ1.


За предаването

„Вечната музика” предаване за джаз и класика на БНТ 1, което всяка събота от 17:00 ч. популяризира двата основни музикални жанра сред широк кръг зрители и особено сред младото поколение. Водещ и автор на предаването е един от най-талантливите български оперетни певци - Марио Николов.

Предаването включва и атрактивно поднесените рубрики, непринудените разговори с гостите, както и отразяването на най-интересните музикални събития. Аудиторията има възможност да се срещне с гостуващите композитори и изпълнители в творческата им лаборатория, да се запознае с различните инструменти и тяхното приложение в класиката и джаза.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/vechnata-muzika

Facebook Page: https://www.facebook.com/vechnatamusica

YouTube Channel: https://www.youtube.com/playlistlist=PLGCzxbT2dltw_7d1At4GINR3JTaL3_774

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад