Започнаха снимките на филм по разказа „Сватба“ на Николай Хайтов

БНТ и „Нюанс Филмс“ екранизират разказ от една от най-значимите литературни творби – сборника „Диви разкази“

15:48, 21.10.2022
Започнаха снимките на филм по разказа „Сватба“ на Николай Хайтов

Започнаха снимките на филма от последната сесия за филмопроизводство на Българската национална телевизия – „Сватба“. 90-минутната лента е копродукция между БНТ и „Нюанс Филмс“ и е по едноименния разказ на Николай Хайтов от сборника „Диви разкази“.

Сценарист е Юрий Дачев, режисьор и продуцент е Магдалена Ралчева, а оператор – Емил Христов. В ролите зрителите ще видят Велислав Павлов, Васил Банов, Ралица Стоянова, Светлана Янчева, Михаил Мутафов, Радослав Владимиров, Гергана Данданова и др.

Игралният филм ще пренесе зрителите в Родопите през края на 19-ти и началото на 20-ти век. Хатте (Ралица Стоянова) бяга от сватбата с натрапен жених при истинския си избраник Мето (Радослав Владимиров). Любовната им история обаче взима неочакван обрат. Момчето се изплашва от търсещите му сметка родственици на жениха и побягва. За да защити Хатте, пред тях застава осиновителят на момчето – Адил (Велислав Павлов). Хатте променя избора си – тя ще стане жена на по-силния мъж. Дванайсет години по-късно Мето се завръща на мястото на събитията, променили живота му. Неизстиналите чувства у него и Хатте, преградите на семейния дълг и у двамата, силните им характери стягат възела на непреодолима трагична обвързаност.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а филмът „Сватба“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Гледайте видео от снимачната площадка на филма „Сватба“

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад