Застудяване и валежи днес

06:15, 19.03.2024

Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София – около 5°, а максималните - между 7° и 14°, в София – около 8°.

Ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток.

И по Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1000 метра – от дъжд и сняг. Ще духа умерен, временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 – около минус 2°.

Вечерта облачността ще започне да се разкъсва и да намалява, първо Северозападна България.

През следващите два дни ще има променлива облачност, а валежи се очакват главно в Източна България, на повече места в четвъртък. Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда умерен, в четвъртък - силен. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а дневните ще се повишат слабо и максималните ще са между 10° и 15°.

В петък и събота времето ще е предимно слънчево. В петък вятърът ще отслабне, а в събота ще стихне и преди обяд на места в равнините и котловините ще има мъгла. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще се повишават.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад