Завърши VIII-ият майсторски клас на БНР Академия

16:02, 28.10.2022
Завърши VIII-ият майсторски клас на БНР Академия

10 участници от националните и регионални програми на общественото радио, избрани чрез конкурс, завършиха успешно VIII-ия майсторски клас на БНР Академия. Обучението е по учебна програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY. То обхваща дисциплините: говор и писане; събиране на новини; етика и деонтология; репортаж; интервю; кратки новини; бюлетин; Радио 2.0 и уеб; технически умения. Новата дисциплина, въведена от тази година е Подкаст.

Дипломите бяха връчени на церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио от Албена Миланова – член на Управителния съвет на БНР и дългогодишен директор на дирекция „Международно сътрудничество“. Тя поздрави участниците, като подчерта важността на проекта като инвестиция в развитието на уменията на радио журналистите в контекста на бързото развитие на технологиите и медиите и в отговор на непрекъснато променящите се и растящи очаквания на аудиторията към съдържанието в неговата политематичност и многоликост.

„Няма да скрия огромното си удоволствие да връча дипломите на завършилите VIII-ия майсторски клас. Това е един от най-успешните проекти на БНР, който се развива с всяко ново издание, като заедно с това всички участници в него надграждат своите умения", отбеляза Албена Миланова. "Знам колко усилия сте вложили в надграждането и развитието на своите знания. Безценна е и тази взаимна обмяна на опит между участниците, техните лектори и експертите от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY, с които те са в непрекъсната връзка.“

"Чувствам се като пръв сред равни“, каза при получаването на дипломата си отличникът на випуска Александър Йорданов от Радио Варна – с най-висок резултат на финалните изпити.

Близо 100 са журналистите от националното радио, завършили осемте майсторски класа на БНР Академия, проведени от 2014 г. досега.

Снимките са на Ани Петрова, БНР.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад