Жълт код за ниски температури в Югозападна България

06:00, 27.11.2023

Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, на места в котловините до минус 8° - минус 11°, в София - около минус 7°.Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен вятър от запад-северозапад. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад отново ще започне да се увеличава. Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд често намаляваща до слънчево. Ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще е силен, от запад-северозапад, Максималните температури ще бъдат 3° - 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, но още преди обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, главно в сутрешните часове все още със слаб снеговалеж. Ще духа силен, сутринта и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра около минус 8°.

Във вторник ще се затопли. Ще преобладава облачно време, ще започнат валежи, в по-голямата част от страната от дъжд, в Западна България - от дъжд и сняг; там ще има условия за поледици. В сряда ще бъде ветровито, температурите ще са с малък дневен ход. Само на отделни места в Южна България са възможни слаби валежи, предимно от дъжд. В четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът чувствително ще отслабне и ще се смени с югозападен. Сутринта ще е доста студено, през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад