Златен старт за новия ансамбъл на България

18:00, 09.04.2022
Златен старт за новия ансамбъл на България

Ансамбълът на България спечели златен медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тимът ни триумфира в надпреварата при дебюта си на официално състезание, при това пред родна публика.

Въпреки че ансамбълът ни изоставаше след първия състезателен ден, заемайки четвъртото място, след много силно представяне във второто съчетание, успя да изпревари всички. Тимът ни заслужи оценка от 28.950 точки за композицията си с три ленти и две топки. Вчера момичетата на треньора Весела Димитрова получиха 24.200 точки, с което събраха сбор от 53.150 точки.

Петя Борисова, Вая Драганова, Елена Георгиева, Женина Трашлиева, София Иванова и Биляна Везирска успяха и в двата дни да вдигнат публиката на крака, въпреки неточностите в играта си. Гимнастичките бяха аплодирани и от олимпийските шампионки, които спечелиха титлата в Токио 2020.

На второ място завърши ансамбълът на Гърция, който беше лидер след изпълненията с 5 обръча. Бронзовото отличие е за състава на Франция. Участие в надпреварата взеха шест ансамбъла.

Малко по-рано днес България се поздрави с още един златен медал - на Боряна Калейн в индивидуалния многобой. Стилияна Николова завърши на трето място.

Ансамбълът ще има възможност да спечели още две отличия от Световната купа в "Арена Армеец" във финалите, които ще се проведат в неделя, 10 април.

За кралица на Световната купа по художествена гимнастика беше избрана Петя Борисова от ансамбъла на България. Гласуването беше проведено сред акредитираните за турнира журналисти. На второ и трето място останаха Боряна Калейн и Женина Трашлиева.

Състезанието продължава утре от 12.35 часа с финалите на обръч и топка за индивидуалните гимнастички.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад