Най-добрият учител, когото познавам: Александър Милушев

Поредният филм от съвместната кампания на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“ представя преподавателя по биология от Националната природо-математическа гимназия Александър Милушев.

„Много бях доволен, че точно тук е моето работно място, защото съм завършил гимназията, стремял съм се да бъда с добър успех. За мен това е изключителна оценка, че работя тук, сред преподаватели по биология и по всички природни науки, които са водещи в страната“ – признава пред камерата на БНТ преподавателят по биология от Националната природо-математическа гимназия Александър Милушев.

Страстта към природните науки предопределя избора му за специалност в Софийския университет, а научният интерес го фокусира върху изучаването на необятния свят на насекомите.

Националният природо-научен музей е отправна точка в педагогическите му търсения, които са свързани с налагането на интерактивни методи в обучението по биология. Днес специална зала в научния център и богатата експозиция са неделима част от часовете по биология на Александър Милушев и неговите ученици.

Възпитаниците на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов“, където днес преподава Александър Милушев, вече десетилетия наред завоюват престижни награди и отличия от национални и международни олимпиади по природни и точни науки. Училището изгражда едни от най-подготвените бъдещи кадри в областта на медицината, математиката, информационните технологии, архитектурата, инженерните науки, физиката, химията, биологията, географията и много други.

През август тази година Александър Милушев ще бъде един от лекторите в Лятна академия ,,Биология“, която дава възможност на средношколците да изучават природата редом с именити професори, откриватели и педагози. Те ще споделят първите си преживявания от магическия свят на биологията и ще вдъхновят първите си научни открития.

Филмът за Александър Милушев е част от съвместната кампания на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“. Режисьор е Моника Якимова, а оператор – Димитрина Иванова. Продуцент на поредицата - Васил Христов.

Очаквайте всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“по БНТ1 поредният филмов разказ за „Най-добрият учител, когото познавам“!

Излъчените в филми от кампанията можете да гледате на сайта на БНТ www.bnt.bg


Продуцент на поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Васил Христов, а режисьор – Моника Якимова.

Телевизионните портрети от кампанията „Най-добрият учител, когото познавам“ се излъчват всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Кампании Виж повече