„Най-добрият учител, когото познавам“: Инж. Валентина Димитрова

Поредният филм от съвместната кампания на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“ ще представи тази сряда (5 април) инж. Валентина Димитрова – старши учител по практическо обучение в Професионална гимназия по електротехника и технологии, „Г. С. Раковски” в Стара Загора. Самата тя е възпитаник на училището, в което преподава повече от 19 години. Нейните уроци са слушали бивши и настоящи ръководители на ключови предприятия в българската енергетика.

„Днес учениците са безгрижни, жизнени и смели в мечтите си, колкото бяхме и ние, за съжаление не толкова амбициозни и упорити. Надявам се да се реализират толкова успешно, колкото многото завършили преди тях, да имат самочувствието на хора с професия, актуална, значима и с бъдеще“, споделя Валентина Димитрова.


Професионална гимназия по електротехника и технологии в Стара Загора е сред 17-те български училища, които работят по пилотен проект за въвеждане на дуалното образование у нас. Обучението, което се провежда както в класните стаи, така и в реална производствена среда изгражда освен професионални навици у младите хора, но и интерес у самите предприемачите към образованието на бъдещите им служители. Област Стара Загора засега е лидер в страната по внедряване на дуалното обучение и голям принос за това имат преподавателите по професионално обучение, каквато е инж. Валентина Димитрова.


Продуцент на поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Васил Христов, а режисьор – Моника Якимова.

Телевизионните портрети от кампанията „Най-добрият учител, когото познавам“ се излъчват всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Кампании Виж повече