„В кадър“ по БНТ е филмът „Изкуственият интелект и контролът над бъдещето“

Гледайте документалния филм тази вечер след „Панорама“ от 22:00 ч. по БНТ 1

17:01, 17.11.2023
„В кадър“ по БНТ е филмът „Изкуственият интелект и контролът над бъдещето“

Тази вечер от 22:00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия „В кадър“ гледайте филма „Изкуственият интелект и контролът над бъдещето“.

Документалният филм разглежда една от водещите теми тази година – изкуственият интелект, чиято еволюция от 50-те години на миналия век до днес поражда едновременно ентусиазъм за небивал възход на технологиите и страх от унищожение на човечеството. Водещи световни предприемачи, учени и разработчици вече призоваха за регулация на този сектор, международни лидери обещаха конкретни действия и всичко това на фона на превръщането на ChatGPT в едно от най-използваните мобилни приложения.

„Изкуственият интелект и контролът над бъдещето“ е със сценарист Цветелина Йорданова, режисьор Борислава Димова, оператор Атанас Атанасов, изп.-продуцент е Весела Смилец.

Екипът на БНТ търси отговорите на редица важни въпроси – какво е изкуствен интелект, как се стигна до този етап на експлозивно развитие, как функционира той, как променя бизнеса и икономиката, какви са рисковете от измами и още...

Разяснения дават експерти от световния елит в тази сфера: Ивайло Иванов – технологичен предприемач, директор на Фаундър Институт Източна Европа, програмист, ментор, лектор; д-р Артур Кордон – един от пионерите в тази област, който свързва научните идеи за изкуствения интелект с нуждите на практиката; проф. д-р Пламен Ангелов – професор по „Интелигентни системи“ в Университета Ланкастър, Великобритания.

Част от снимките за филма са осъществени в Радио-телевизионния център на НБУ със специалното участие на студента Павел Панайотов и на негови колеги от Департамента „Кино, реклама и шоубизнес“. Това е втори пореден съвместен проект на БНТ и НБУ за рубриката „В кадър“ след филма „Заловени писма“.

Гледайте „В кадър“ и документалния филм „Изкуственият интелект и контролът над бъдещето“ – тази вечер от 22:00 ч. по БНТ 1


Намерете поредицата „В кадър“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад