БНТ с поредни две награди за журналистика

Мая Димитрова и Петър Георгиев са отличени в конкурса Web Report 2024

15:09, 03.06.2024
БНТ с поредни две награди за журналистика

Журналистите от Българската национална телевизия Мая Димитрова и Петър Георгиев са отличени в седмото издание на наградите за чиста журналистика на Dir.bg – Web Report 2024.

Репортерът на „По света и у нас“ и „БНТ Проверено“ Мая Димитрова е носител на Голямата награда в категория „Технологии и иновации“ за репортажа ѝ „Черният пазар на политическата реклама: Как партиите ни манипулират в социалните мрежи?“.

„За мен тази награда е признание. Благодаря на БНТ и на Даниел Чипев за настояването да направим този репортаж. Черният пазар на политическата реклама има изключително голямо въздействие върху реалността, в която живеем. Обемът от дезинформация, който преминава през канали, които се развиват от политически формации, е плашещ. Затова трябва да се говори“, казва Мая Димитрова.

Петър Георгиев от екипа на предаването „Панорама“ е носител на Голямата награда в категория „Спорт“ за разработката му с оператора Михаил Врабчев – „Смелото сърце на Георги Пеев – репортаж за един шампион“.

„Всяка година си напомням, че към историите, които разказваме, е важно да подхождаме с отговорност. Защото на това, което разказваме днес, ще се учат децата ни утре“, казва Петър Георгиев.

Снимки: Булфото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад