Екипът на БНТ с отличие в „Достойните българи”

Кампанията „С БНТ на училище” получи награда за принос в образованието по време на извънредното положение. Добрина Чешмеджиева връчи награда на „Достойните българи“

15:52, 15.10.2020
Екипът на БНТ с отличие в „Достойните българи”

Кампания на Българска национална телевизия беше отличена на годишната церемония „Достойните българи“, организирана от „24 часа“, която се проведе за 18-та поредна година.

Отличието бе връчено от министъра на образованието - Красимир Вълчев, на екипа на „С БНТ на училище”, които доброволно и неуморно работиха по реализацията на първите ТВ уроци в ефира на обществената телевизия.

Веднага след въвеждане на извънредното положение през март, екип от БНТ обмисля начини, по които да подпомогне образователния процес на децата, останали по домовете си. Николай Табаков и Милен Иванов са в основата на реализацията на ТВ уроците и буквално за няколко дни стартират съвместна кампания с Министерство на образованието.

Уроците са насочени към всички класове от 1-ви до 7-ми и съдържанието е разделено на два блока. Излъчват се безплатно в националния ефир на БНТ 2 и дават възможност на всички, които нямат електронни устройства или достъп до интернет да не пропускат учебния материал.

Екип от оператори, редактори, монтажисти и режисьори работят про боно допълнителни часове, в които организират специалното съдържание.

Николай Табаков е баща на три деца и знае колко важно е да се осигури леснодостъпно обучение, особено за най-малките ученици. Милен Иванов живее близо до София и всеки ден му се налагало да пътува и преминава КПП-тата, за да стигне до студиото и да запишат новите теми.

Двамата, заедно с екипа на БНТ 2, имат личен принос и заслуга за първи път в национален ефир да се излъчват ТВ уроци. За периода от март до юни 2020 г. видео уроците са достигнали до над 1 милион души и над 320 000 семейства, с деца на възраст до 13 години.

„С БНТ на училище“ дава равна възможност на всички деца да останат включени в учебния процес, а в определени населени места и домакинства е единствената алтернатива, децата да продължат да учат.

Добрина Чешмеджиева, едно от най-популярните лица на БНТ също присъства на церемонията и връчи награда на „Достойните българи“ на Илия Савов - израснал в социални домове и немотия, той на два пъти намира големи суми изгубени пари и ги връща на собствениците им. Вторият път получава 100 лв. за благодарност, но дарява наградата си. Стана ясно, че Добрина и Илия ги свързва един и същ роден град – Смолян. Водещата сподели, че е горда със съгражданин като него.

Всички видео уроци са достъпни и на страницата на БНТ 2 - https://bnt.bg/bnt2/shows

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад