Какво се случва с нелегалните мигранти, които загиват в нашите гори, колко случаи има и защо се увеличават драстично – в „Следите остават“ по БНТ

15:11, 25.01.2024
Какво се случва с нелегалните мигранти, които загиват в нашите гори, колко случаи има и защо се увеличават драстично – в „Следите остават“ по БНТ

На 26 януари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 новото разследване на предаването за разследваща журналистика „Следите остават“ е посветено на това какво се случва с мигрантите, които загиват на българска територия, след като преминат нелегално границата ни.

Оказва се, въпреки засиления мигрантски натиск от десет години насам, подобни случаи са били много малко, но през последните две се увеличават драстично. Това създава сериозен проблем на институциите, тъй като неидентифицирани тела не могат да бъдат погребани, а мигрантите по правило не носят документи. Трудности изпитват и роднините им, които се опитват да намерят изчезнали по трасето свои близки.

„Следите остават“ с автор и водеща разследващата журналистка Богдана Лазарова дава отговор и на въпросите – колко бежански вълни е преживяла България от Освобождението досега и колко бежанци са се заселили у нас през годините.

Всички разследвания на „Следите остават“ гледайте ТУК

Намерете „Следите остават“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад