Колцентровете и фаталните последствия за българските младежи, които работят в тях – на фокус в „Следите остават“ по БНТ

Защо български младежи, работили в колцентрове у нас, са екстрадирани в Германия, разследвани и съдени за финансови измами?

10:42, 26.01.2023
Колцентровете и фаталните последствия за българските младежи, които работят в тях – на фокус в „Следите остават“ по БНТ

Новият сезон на единственото телевизионно предаване за разследваща журналистика у нас – „Следите остават“ на Българската национална телевизия с автор и водещa разследващата журналистка Богдана Лазарова – започва на 27 януари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1. Екипът на обществената телевизия разследва схемата за измама в част от колцентровете за финансово инвестиране, базирани от години в България, които се оказват откровени финансови пирамиди.

Вече няколко млади българи, работили в такива колцентрове у нас, са екстрадирани, разследвани и съдени в Германия за финансови измами в организирани престъпни групи. Последният беше екстрадиран през месец октомври, като понастоящем поредният младеж очаква решението на българския съд да бъде екстрадиран в Германия с европейска заповед за арест. Всъщност българският съд се явява единствено администратор на документите и няма право да разгледа по същество иска за европейска заповед за арест.

Защо български младежи, работили в колцентрове у нас, са екстрадирани в Германия, разследвани и съдени за финансови измами? Колко още предстои да бъдат екстрадирани? Колко милиона, които не са присвоили, ще трябва да връщат на немските граждани? Каква е схемата на измамата?

Гледайте първата част на разследването – в предаването „Следите остават“ на 27 януари, петък, от 22:00 ч. след „Панорама“ по БНТ 1.

Последвайте „Следите остават“ във Facebook и YouTube.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад