Кубрат Пулев нокаутира Мир още в първия рунд на триъгълния ринг

09:38, 28.11.2021
Кубрат Пулев нокаутира Мир още в първия рунд на триъгълния ринг

Професионалният боксьор Кубрат Пулев не остави никакви шансове на своя опонент Франк Мир в галавечерта в Арлингтън, Тексас (САЩ). Кобрата победи с технически нокаут още в първия рунд на двубоя от новия спорт „Триад комбат“, който съчетава битки между боксьори и ММА бойци.

Още от самото начало личеше превъзходството на българския състезател, който в последната секунда на първата част нанесе комбинация от дясно и ляво кроше, които попаднаха в главата на Мир. Това разклати съперника. Кубрат Пулев спря да нанася удари, а главният рефер Дан Миралиота остана единствено да отсъди технически нокаут в 1.59 минута.

Кубрат Пулев спечели коронния мач в галавечерта като правилата бяха съвсем различни от досегашните му състезания. Дори рингът беше в триъгълна форма.

Организаторите на шоуто предложиха истински спектакъл на зрителите на бойната нощ, тъй като американската хевиметъл група "Металика" изпълни концерт в залата.

42-годишният съперник на Кобрата Франк Мир е двукратен световен шампион в тежка категория на UFC. По-рано тази година Мир направи своя дебют и в професионалния бокс с мач срещу Стив Кънингам, който Кънингам спечели по точки.

Мачът трябваше да се проведе в 9 рунда, всеки от които по 2 минути.

"Триад Комбат" беше представен от организаторите като нов вид спорт, който съчетава правилата на бокса и MMA. В мачовете се изправят професионални боксьори срещу професионални ММА бойци в среда, която „изравнява игралното поле“.

„Подготвих се много добре за мача. Тъй като противникът е ММА боец не успя да види десния прав, който му нанесох“, сподели Кубрат Пулев.
Кобрата е тренирал с Благой Иванов за двубоя в САЩ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад