Любими сериали, детски и документални филми в лятната програма на БНТ 1

Веселата компания от „Клиника на третия етаж“, приключенията на „Румбата, аз и Роналдо“, политическият трилър „Четвърта власт“, както и още много любими филмови заглавия се завръщат в ефира на обществената телевизия от месец юли

Любими сериали, детски и документални филми в лятната програма на БНТ 1

Вълнуващо филмово лято очаква зрителите на БНТ. В ефира на обществената телевизия се завръщат любими сериали, детски и документални филми. Докато екипите на предаванията „100% будни“, „Култура БГ“, „България в 60 минути“ и „Последният печели“ излизат в лятна пауза, подготвяйки се да се завърнат през есента, малки и големи ще си припомнят любими филмови заглавия.

Двучасовият детски слот със специална селекция от филми за малчуганите ще се излъчва всяка сутрин. В ефира на БНТ се завръщат и някои от най-хитовите и любими телевизионни сериали. Припомнете си неостаряващите приключения на веселата компания от „Клиника на третия етаж“ следобед, а всяка вечер - любими български сериали. Специално място в лятната програма на БНТ имат и документалните филми, които може да гледате всеки четвъртък и събота.

СЕРИАЛИ

От 7 юли всеки делничен ден от 19:00 ч. времето е посветено на българските сериали. В селекцията зрителите ще видят „Църква за вълци“, „Жребият“, „На границата“, „Константин Философ“ и „Четвърта власт“.

От 18 юли всеки делничен ден от 16:30 ч. по БНТ се завръща веселата компания в комедийния сериал „Клиника на третия етаж“.

ДЕТСКИ СЛОТ

От 18 юли гледайте филмите „Благуните“, „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“, „По следите на капитан Грант“, „Ваканцията на Лили“ и „Златно сърце“.

От 6 август, всяка събота и неделя от 10:00 ч. до 11:00 ч., малчуганите ще си припомнят „Румбата, аз и Роналдо“, като последният епизод ще бъде излъчен на 28 август. А на 3 септември ще бъде излъчен филмът „Резерват за розови пеликани“ и на 4 септември „Легенда за белия глиган“.

ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ

От 2 юли, всеки четвъртък от 21:00 ч. и в събота от 19:00 ч., зрителите могат да видят избрани документални филми. Сред тях са разказът за непопулярната страница в историята на България около Втората световна война - „Второто освобождение“, за сраженията по време на Първата световна война в „Белите орли“; за изобретателя на първия български хеликоптер в „Икар от Кочериново“; „Изповед с музика“ - за челиста Анатоли Кръстев; „Коридори на съдбата – филм за Васил Стоев“, разказващ за живота и творчеството на големия български художник; „Мълчание с достойнство“ за българските кинорежисьори Ирина Акташева и Христо Писков, както и филмите „Сантиментална история“ и „Асен Пейков – българинът от Рим“.

От 23 август до началото на месец септември с начален час 10:00 ч. ще се излъчат игралните филми „Здравей, бабо“, „Деца играят вън“, „Куче в чекмедже“, „Мигове в кибритена кутийка“, „Йо-хо-хо“, „13-та годеница на принца“, „Таралежите се раждат без бодли“, „Принцът и просякът“, „Племенникът чужденец“.

Повече подробности за програмна схема на БНТ 1 може да следите ТУК

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад