МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 по БНТ на 29 октомври: Във всяка точка на България с най-точните резултати и първите коментари

16:02, 27.10.2023
МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 по БНТ на 29 октомври: Във всяка точка на България с най-точните резултати и първите коментари

На 29 октомври, неделя, Българската национална телевизия, както винаги, ще осигури пълномащабно и детайлно отразяване на изборите за общински съветници и за кметове. През целия ден, както и в изборната нощ екипите на дирекция „Новини и актуални предавания“ ще осъществяват специални студиа и преки предавания от всяка точка на България, за да бъдат зрителите информирани най-бързо и точно с прогнозните данни и първите резултати.

В 6:55 ч. по БНТ 1 е началото на сутрешния блок „Местни избори 2023: Денят започва“ с водещи Георги Любенов и Христина Христова, които със своите гости ще проследят отварянето на избирателните секции и първите часове на вота. В 15:25 ч. следва предаването „Местни избори 2023: България избира“ с водеща Мариана Векилска, а в хода на целия ден са извънредните емисии новини „По света и у нас“ – в 7:00, 8:00, 9:00, 10:00, 12:00, 15:00 и 18:00 ч.

Какви са особеностите на отделните региони, техните демографски, икономически и културни профили – върху това се фокусира от 17:00 ч. по БНТ 1 специалното студио „Местни избори 2023: Твоят глас“ с водеща Добрина Чешмеджиева. Така линията, която БНТ следва по време на предизборната кампания с рубриката „Кмете, запиши си“, ще приключи с преки включвания, репортажи и събеседници от регионите.

От 19:30 ч. по БНТ 1 гледайте „Местни избори 2023: Резултатът“ с водещи Бойко Василев и Аделина Радева, които първи ще съобщят прогнозните данни от екзит пол проучванията и резултатите от паралелното преброяване на две от най-авторитетните социологически агенции – „Алфа Рисърч“ и „Галъп интернешънъл“. Специален софтуер, разработен за БНТ, в реално време ще обработва и представя най-бързо и точно на зрителите екзит пол в 12 от най-големите градове на България и крайните резултати от вота във всички 27 областни града, а най-популярните анализатори ще коментират първо в ефира на обществената телевизия ефектите от местните избори в национален план.

Специалните предавания „Местни избори 2023: Твоят глас“ и „Местни избори 2023: Резултатът“ ще излъчват, освен студиото в БНТ, още 7 изнесени студиа в цялата страна – в София, в Пловдив с водеща Поли Златарева, във Варна с водещ Симеон Иванов, в Русе с водеща Мая Костадинова, във Видин с водещ Даниел Михайлов, в Благоевград с водеща Надя Обретенова, в Кърджали с водещ Иво Никодимов.

Местните избори 2023 ще бъдат на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и приложението BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1, или да го слушат във фонов режим, докато използват други програми на своите мобилни устройства.

На 29 октомври – „Избери важното“ в ефира на БНТ, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

Последвайте BNTNEWS.BG във Facebook и Instagram

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад