Ованес Торосян и Поли Бонева гостуват в „Подкастът на Нощта“

Ованес Торосян и Поли Бонева гостуват в „Подкастът на Нощта“

Най-новата рубрика в БНТ Подкаст, посветена на инициативата „Нощ на театрите“ продължава да среща почитателите на проекта с лицата, които стоят в основата му. Нощта ще проведе тази събота, 21-ви ноември, открито Live Cam 6-часово студио и под мотото “Едно място, което ни събира“ ще обедини актьори и режисьори, за да споделят какво ги вдъхновява в тази пандемична година, готови ли сме за новото театрално бъдеще и как се променя театърът.

В епизод 5 на „Подкастът на Нощта“ ще ви срещнем с режисьора Ованес Торосян, с когото ще говорим за мястото, за смисъла, за случайните срещи, експериментите и за изобретяването на модели за разбиране на света.

Всяка година той прави нещо специално, което има своята премиера в „Нощта на театрите“. „Мазе“, по разкази на Константин Величков с участието на младия актьор Анатоли Ставрев, Теодора Атанасова (виолончело) и под режисурата на Ованес Торосян ще бъде представено на премиерата в София на 20 ноември в 20:20 ч. в клуб „Maze”.

Слушайте Ованес Торосян в „Подкастът на Нощта“ ТУК:

https://soundcloud.com/user-560261172/podkastt-na-noshchta-05-ovanes-torosyan/s-oF1Vj1DX9Cj

Поли Бонева е творческият директор в The Smarts, който заедно със своя екип разработва идентичността на „Нощта на театрите“. Вече 8 години развиват проектите на Нощта и с всяко следващо издание се вижда как тази идея расте и става все по-голяма. Много е хубаво, когато това усещане е споделено и вдъхновява хората. Поли казва, че „Нощта на театрите успя да докаже, че има място за театър не само в театъра“. А разговорът с нея е за дигиталните комуникации, новите публики и създаването на смислени послания.

Слушайте Поли Бонева в „Подкастът на Нощта“ ТУК:

https://soundcloud.com/user-560261172/podkastt-na-noshchta-06-poli-boneva?fbclid=IwAR0jmFpebHa5z-Kkplg8evpEw8d108cGpsnaw_2kXzINNac3mGATCOP9oFo

Програмата на Нощта можете да видите тук: https://theatresnight.org/events

Live Cam подробностите може да намерите тук: https://www.facebook.com/events/1400138626850803/

Всички епизоди на поредицата „Подкастът на Нощта“ са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, така и в подкаст каналите на БНТ.

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:

Spotify: https://rb.gy/tmr363

Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp

Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje

Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Кампании Виж повече