Ще се строи ли хранилище за ядрени отпадъци в България – в „Следите остават“ по БНТ

12:02, 27.06.2024
Ще се строи ли хранилище за ядрени отпадъци в България – в „Следите остават“ по БНТ

На 28 юни, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 гледайте предаването за разследваща журналистика на обществената телевизия „Следите остават“. Новото разследване търси отговора на въпроса – ще се строи ли хранилище за ядрени отпадъци в България, кой и кога взе решението за това, определено ли е мястото и къде е то, колко е опасно и колко ще струва.

Жителите на Странджа и Южното Черноморие, както и кметовете на Приморско, Царево, Созопол и Малко Търново правят изказвания, че е взето решение да се построи хранилище за високоактивни ядрени отпадъци у нас, най-вероятно в Странджа.

Екипът на БНТ тръгва по следите на тези публикации, за да разбере дали това е вярно и до каква фаза е стигнала процедурата. Оказва се, че след три доклада за проучване на подходящите локации за такива площадки – местата са сведени до три.

Кои са тези места, какво казват докладите, проведени ли са обществени обсъждания с местните жители и кога се планира да заработи това хранилище – гледайте в предаването „Следите остават“ на 28 юни, петък, от 22:00 ч. след „Панорама“ по БНТ 1.

Всички разследвания на „Следите остават“ гледайте ТУК

Намерете „Следите остават“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад