Специално издание за Милчо Левиев в „Моят плейлист“ по БНТ 1

Предаването посветено на един от най-прочутите в света български музиканти ще се излъчи на навръх рождения му ден. Гледайте в събота в 22:00 ч.

10:44, 17.12.2020
Специално издание за Милчо Левиев в „Моят плейлист“ по БНТ 1

Тази събота (19 декември), музикалното предаване на БНТ 1 „Моят плейлист“ ще бъде посветено на Милчо Левиев. Той е един от най-прочутите в света музиканти, раждали се някога в България. Надарен е със страхотен талант! И най-важното - успява да отвърже, овладее и наложи този дар – първо у нас, а след това и във възможно най-конкурентната среда на планетата земя – джаз сцената в Америка.

Милчо Левиев е и двете – и композитор, и изпълнител. Свири и работи с други прочути музиканти, създава джаз композиции, но и симфонии и камерна музика. Печели една награда „Грами“ и има една номинация. В годините на комунистическия мрак участва в почти нереалната за онзи момент у нас формация „ДЖАЗ ФОКУС-65“.

Левиев е и диригент на „БИГ БЕНДА“ на Българското радио - до прехвърлянето си в Съединените щати, където започва новият му живот. Наистина работи с най-големите в джаза, а у нас - за няколко поколения - той се превръща в митичния българин избягал и успял в Америка.

Слушайте специално издание на „Моят плейлист“ посветено на 83 години от раждането на незабравимия Милчо Левиев – с много специални гости, усмивки и страхотна музика.

Гледайте „Моят плейлист“ тази събота, 19 декември, в 22:00 ч. по БНТ 1.

-----------------------------------------------

За предаването


В предаването популярни личности - музиканти, артисти, спортисти, дори политици представят своите 10 най-любими песни, за да ги видим от една различна, а за някои и неочаквана, гледна точка. Водещият Васил Върбанов добавя ненатрапчиво любопитни факти и истории за парчетата, които зрителят вижда на екрана.


Васил Върбанов е свързан преди всичко с радиото - вече 27 години е част от радио „Тангра“. Има авторски предавания в българските секции на RFI и BBC, а в телевизията - в предаванията "Кречетало" и "Денис и приятели". Член е на журито в „Голямото рок междучасие“ на БНТ. През 2019 г. той е поканен да представя своята месечна музикална рубрика „Рокендрол“ в „Култура.БГ“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад