Страхотен успех за младите волейболисти, вече са в Топ 4 на света

16:10, 31.08.2021
Страхотен успех за младите волейболисти, вече са в Топ 4 на света

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 19 години записа изключително постижение. Момчетата на треньора Мартин Стоев се класираха за Топ 4 на Световното първенство, което се провежда в Иран.

На четвъртфиналите „трикольорите“ ни надиграха, благодарение на силния си характер и дух, отбора на Италия с 3:2 (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) гейма. "Скуадра адзура" е европейски шампион.

На полуфинала нашият тим ще се изправи срещу победителя от двойката Бразилия – Русия. Важният двубой е на 1 септември (сряда).

По този начин тимът ни се класира за полуфинал на Световно първенство в тази възрастова група след 20-годишна пауза. За последно отборът на Брунко Илиев донесе бронза, по ирония на съдбата - отново в Иран.

Четвъртфиналния двубой на нашите момчета с Италия може да гледате ТУК

Срещата беше изключително драматична и оспорвана, изпълнена с много обрати, като в ключовите моменти волейболистите ни успяваха да покажат невероятни качества на победители.

След инфарктна четвърта част завърщила с 31:29 точки за нашите и оспорвана пета част, момчетата на Мартин Стоев се бориха до последно и заслужено взеха победата.

В тайбрека националите ни започнаха повече от страхотно, като поведоха със 7:4. Италия обаче изравни. Отново последваха драматични минути, но националите и този път устояха. Отново психическата устойчивост бе в основата на успеха, като съперникът сгреши в най-важния момент и България триумфира с крайното 3:2.

Изключително силен мач направи синът на Владимир Николов - Александър, който записа най-много точки в срещата - 28. Венислав Антов се отчете с 20.

След края на драматичния двубой срещу Италия наставникът Мартин Стоев не успя да сдържи сълзите си на терена.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад