В четвъртък ще вали главно в Източна България

06:00, 23.03.2023

В четвъртък над северозападните райони ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно в Източна България, все още ще превалява дъжд. По-късно след обяд валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 14°.

По Черноморието облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, които по-късно след обяд ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат от 10° до 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планинските масиви от Западна България облачността ще е разкъсана. Над останалите райони ще е значителна и ще има валежи от дъжд, по-високите части - от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 2°.

В петък ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места в низините видимостта ще е намалена. Ще се появи южен вятър, по-добре изразен в Източна България, и затоплянето ще продължи.

В събота ще бъде ветровито. Облачността ще се увеличи и на места в Западна България, а до вечерта и в централните райони, ще превали краткотраен дъжд.

В неделя до обяд ще превалява главно в източната половина от страната, а от запад облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. Вятърът ще бъде от северозапад, до вечерта ще стихне, но дневните температури слабо ще се понижат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад