Войната на буквите, 11 епизод

Държава: България
Епизод: 11
Година: 2023
Времетраене: 55 минути
Войната на буквите, 11 епизод
В предаването
Всички епизоди

Дружината на Баян е сплотена, но все още са малко. Синът на Тарах отказва да се присъедини към тях. Той е поканен за боил като баща си и избира да бъде верен служител на кавхана.

Мариам се завръща в двореца и заявява на Петър и Сурсувул, че "тя е държавата".

А държавата е нестабилна. Патриархът е изчезнал. Петър изпраща войници по селата да преследват последователите и сподвижниците на Баян, които са обявени за еретици. Илия е заловен и изумяващо не усеща никаква болка от мъченията в килията.

На стената на двореца се появява надпис на кирилица: "Царят е сиромах, сиромахът е цар".

Синът на Тарах започва проверка на хазната. Уж нищо не липсва освен един от печатите на Симеон. В дрешника на Мариам е намерен свитък с царския печат. В него пише, че волята на Симеон е Сурсувул да остане кавхан до 27-годишна възраст на Петър. Царят вече ги е навършил преди месец. Кавханът се оттегля, но е наясно с предателството на сестра си.

Гонките срещу свързаните с Баян продължават. Има заловени и убити. Макрена спасява братчето и майка си точно преди да бъдат отведени.

Царица Ирина се среща тайно с Баян, за да му каже, че го чака и е бременна с негово дете. Баян решава да я остави да бъде съпруга на Петър, като й помага с кръв от петел за първата брачна нощ. Чаршафът е показан. Всички празнуват началото на семейния живот на Петър и Ирина.

Вениамин има желание да види майка си - царицата. Баян го представя на Мариам. Срещата им е потресаващо унизителна. Вениамин дълго усеща "майчината" реакция на лицето си...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад