Войната на буквите, 9 епизод

Държава: България
Епизод: 9
Година: 2022
Времетраене: 55 минути
Войната на буквите, 9 епизод
В предаването
Всички епизоди

Тарах е убит - невинен. Мариам страда и признава пред сина му, че неговият баща не е предател. Писмото е изгорено. Сурсувул нарежда на Крон, който донесе доказателството за невинността на Тарах, да вземе жената, децата и собствеността на мъртвия си приятел.

Мариам е още по-разстроена, загубила е и гребена си - спомен от майка й, който я връща в миналото, когато е извършила убийство, за да спаси брат си Сурсувул.

Слепият Вениамин, наричан още Песоглавеца, решава да излезе от пещерата и да се нахрани. В кръчмата виното му развързва езика и той разправя къде е пътувал и какви букви са донесли с Баян. Слуховете бързо се разнасят. Вениамин е нападнат, Евангелието му е отнето, но той белязва крадеца с удар от нож по лицето.

Баян води Мария, бъдеща царица Ирина, точно навреме за сватбата й в Преслав, докато българи и ромеи я търсят и взаимно се обиждат и обвиняват. Версията на принцесата е, че тя е била нападната от 11 страшни разбойници и Баян я е спасил. Баян е затворен в килия, а Ирина трябва да се подготви отново за първа брачна нощ и...ще пие билка от знахарката.

Сватбата на Петър и Ирина започва. По съвет на Мариам са поканени всички царски синове и братя на Петър. Пристига и Михаил, а Баян се появява в дреха на цар Симеон. На тържеството Баян разпознава по белега крадеца, нападнал Вениамин, и не отлага да му каже, че у него има нещо, което не е негово. През това време Ирина припада, докато танцува с Петър. Отведена е в покоите, повикан е лечител.

През нощта Влад тайно заповядва на войниците от отряда си да заловят и убият Баян. Той е нападнат и точно преди да го удари меча на войника, Баян е спасен от стрелата на Макрена, която убива Слав, малко след като му е обещала да стане негова жена, ако оцелеят в тази "битка"...

Гребенът, който през цялото време търси и не може да намери Мариам, се оказва в ръцете на Сурсувул.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад