Значителни валежи и чувствително понижение на температурите

06:26, 17.04.2024

Минималните температури днес ще са между 13° и 18°, по-ниски в северозападните райони, а максималните - от около 12° в крайните северозападни райони до 27° на места в Източна България, в София – около 20°. В Югоизточна България ще се задържи почти без валежи.

В останалата част от страната ще вали дъжд, на повече места и по-интензивно след обяд и вечерта. В Западна България се очакват значителни количества. Ще има и гръмотевични бури и условия за градушки. В северозападната половина от страната вятърът ще е до умерен от северозапад, докато в югоизточната ще се задържи от юг-югозпад и ще е временно силен.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна, но до вечерта ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло за периода с максимални температури между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините облачността ще е значителна и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа временно силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува по-студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 17°, на 2000 m – около 7°.

Предимно облачно ще бъде и през следващите дни, валежите ще продължат, но ще са по-слаби и на по-малко места. Температурите ще се понижат и в петък минималните ще са между 5° и 10°, а максималните - между 12° и 17°. В събота ще е ветровито, а валежите ще се активизират, на много места ще са интензивни и значителни по количество. В планините, над 1100-1200 метра ще вали сняг.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад