„Най-добрият учител, когото познавам“: Таня Сребрева

Поредният филм от съвместната кампания на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“ ще представи тази сряда (17 май) Таня Сребрева - учител по информационни технологии и помощник-директор на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Първомай.

Таня Сребрева - учител по информатика

"Образованието на бъдещето може да се опише с една дума – електронно“ – смята Таня Сребрева, преподавател по информационни технологии с повече от 25-годишен стаж, която е един от героите в кампанията на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“.


Таня Сребрева е преподавател и помощник-директор на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Първомай. Тя е един от 300 учители от 100 страни, които заедно със своите ученици работят в проект на един от световните софтуерни лидери. От стотиците, заявили желание да участват в програмата, създадена да стимулира учители от цял свят, които използват технологиите, само петима са българските, които попадат в престижната селекция. Техните срещи им дават възможност да получават знания за нови технологични продукти, подпомагащи образователния процес и да участват в работни групи, които предлагат решения на общоучилищни проблеми.

Поредното признание за преподавателката по информатика отваря за нейните ученици възможности да работят и се обучават с технологии и програми, които намират приложение в образованието след години. Училището, в което Таня Сребрева е помощник-директор, е едно от най-активните в прилагането на съвременните информационни технологии в обучението. Според нея образованието трябва да има една основна цел - децата да се научат да селектират информацията и от целия поток да подбират само тази, която е важна, необходима и значима, защото това е начин да се подготвят за различни ситуации в живота, смята Таня Сребрева. Тя е съавтор на книгата „Успешна работа с интерактивната дъска”, носител е на наградите „Неофит Рилски” на МОН и „Учител на годината в гимназиален етап” на Регионален инспекторат по образование – Пловдив, рецензент е на учебни програми по информационни технологии.
Продуцент на поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Васил Христов, режисьор е Моника Якимова, а оператор Николай Илиев.

Телевизионните портрети от кампанията „Най-добрият учител, когото познавам“ се излъчват всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Кампании Виж повече