Два града в подкрепа на Боян от Пловдив

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Постиженията на 22-годишния Боян до този момент са пример за всеки. Боян учи до седми клас в първомайското училище „Асен Златаров“, а след това завършва с отличие Математическата гимназия в Пловдив. Приемат го в мечтаните за него компютърни науки в университета в Бирмингам, Англия. Оценен и награден е с едногодишен стаж в една от световните компании за информационни технологии. Това лято Боян е поканен за обучение и в Европейската организация за ядрени изследвания в Женева, но внезапно се разболява.

Ваня Георгиева, майка на Боян: При завръщането си в България много бързо беше диагностициран с остра лимфобластна левкемия. В продължение на два месеца сме на химиотерапия. Засега химиотерапията не дава добри резултати и сме посъветвани, че начина, по който можем да бъдем спасени от тази болест е костно-мъзъчна трансплантация.

Семейството на Боян се насочва към Германия, тъй като страната им е препоръчана като бързо реагираща при търсене на донори и с добра успеваемост в подобни операции.

Ваня Георгиева, майка на Боян: В момента ние сме пуснали документите на Боян по различни клиники в Германия и чакаме конкретни оферти. Аз чета информация в интернет, съветвам се с доктори, ориентировъчната сума, която според тях е нормалната така да кажем сума е около 150 хиляди евро.

Средствата обаче са непосилни за родителите на Боян, които са преподаватели по математика. Затова колегите им от първомайската гимназия „Асен Златаров, и от пловдивските училища „Патриарх Евтимий“ и „Яне Сандански“ организират благотворителни събития, като до момента са събрани около 38 хиляди лева.

Валентина Генова, преподавател, СУ „Патриарх Евтимий“- Пловдив: И учениците откликнаха още първия ден, дойдоха и родители, за което им благодарим. Деца, които предишни години са учили в нашето училище, дойдоха специално, видяхме с очите си и пуснаха в кутията.
Веселина Теофилова, преподавател, СУ „Патриарх Евтимий“- Пловдив: Всички сме в подкрепа на това дете, което е със страхотни успехи, което вече е изучено и когато е дошло времето да даде своя дан за нашата държава има нужда от нашата помощ.
Валя Георгиева, преподавател, СУ „Патриарх Евтимий“- Пловдив: Това е едно българско учителско семейство, което даже в този труден момент не е изоставило работата си, те не са отсъствали и един ден от работа, продължават да учат другите деца и се надявам, че получават тази любов, която те раздават, трябва да я получи и техния син.

Въпреки изтощителната химиотерапия Боян продължава да работи по страницата, създадена в негова помощ, в социалните мрежи. А междувременно ученици от 12-ти клас от училището в Първомай подготвят благотворителен футболен турнир и базар в негова подкрепа.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад