В търсене на работа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много от работодателите в Благоевград казват, че младите хора имат очаквания за големи възнаграждения, без обаче да имат необходимия стаж затова и умения. Част от тях дори отказват обучение или след като преминат необходимия курс напускат работното място и заминават за чужбина. Специализирана трудова борса се проведе в Благоевград вчера. Около 30 младежи, търсещи работа, имаха възможност да разговарят с работодатели от региона и да научат повече за свободните работни места.

Над десет фирми от Благоевград обявиха повече от 200 работни места за младите хора. Позициите са основно в сферата на услугите и производството, търсят се военни и трима психолози. Доста от младежите обаче не бяха впечатлени от предложените работни места. И работодателите признават, че трудно успяват да задържат на работа млади хора, защото в чужбина печелят в пъти повече.

Данни на Националния статистически институт подреждат Благоевградска област на последно място в страната по размер на средна работна заплата. През второто тримесечие на годината хората в областта получават средно малко над 700 лева на месец.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад