С. Паси: През 2016 демокрацията започва да проявява своите непреодолими дефекти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Соломон Паси е сред лидерите, подписали изявление на Американския еврейски комитет (АЕК) в подкрепа на трансатлантическото партньорство и основните ценности, които свързват Северна Америка и Европа. Сред подписалите го 31 души има бивши президенти, вицепрезиденти, премиери, съветници по националната сигурност, държавни секретари, външни министри и министри на отбраната от 15 страни.

„Около 2016 г. няма на ръководна позиция човек, който помни Втората световна война и ужасите на фашизма. Споменът се изчисти. Заради това ние сме изправени пред изключителната опасност това, което се случи през XX век, да бъде повторено през XXI век", каза Паси.

Така както Хитлер дойде на власт заради дефектите на демокрацията, през 2016 г. демокрацията започва на нова сметка да проявява своите непреодолими дефекти. Затова подписахме това писмо. Ние отговорихме на президента Тръмп, че сме за мултилатерализма, за многостранния подход в дипломацията, посочи бившият външен министър.

Той подчерта, че от Втората световна война насам се изгражда нов световен ред, изграден на принципите от легендата за Хан Кубрат. Това е, че сме силни, когато сме заедно. С това писмо препотвърдихме нашия ангажимент към трансатлантическата връзка - между САЩ и Канада от една страна и Европа от друга.

"Обща е заплахата от световен тероризъм, общи са заплахите от климатичните промени, общи са заплахите от болести и глад, обща е заплахата от кибертероризъм. Няма как обща глобална световна заплаха ние да я борим един по един", добави Паси.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад