Звуците на града

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Александър Манолов, музикант: Вървят повече веселите неща за свирене - танга, валсове, салонната музика не отговаря за тук.

Александър Манолов обаче добре познава салонната музика. Помни времето, когато е свирил заедно с едни от най-известните български изпълнители като Стефан Диомов и Митко Щерев.

Александър Манолов, музикант: Вече съм на 69 години, работя професионално и сега, макар че свиря и тук на подлеза. Човек от подиум отива на самата улица... беше ми малко притеснено, но в края на краищата гладът е по-силен. Като свърши сезонът сме тук, за да може да припечелваме по някой лев.

Свири по няколко часа на ден, винаги на едно и също място, от години. Споделя, че с времето е свикнал както с необичайната публика от минувачи, така и със своите колеги улични музиканти. Категоричен е обаче, че и в този бранш както всеки друг, ред трябва да има, не е толкова убеден, че това ще стане чрез налагане на глоби.

Александър Манолов, музикант: Да кажем 100 лева глоба. Може да се плати, човек ще вземе заем отнякъде, ще се разплати. Просто не е редно. Човек излиза както и аз съм излязъл, за да припечели някой лев и да има как да преживявам. И утре съм си пак тук.

Надява се единствено на някаква регулация, така че професионални музиканти като него да имат своята сцена, пък била тя и на улицата.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад