Скок на цената на парното

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Николов каза, че се притеснява, че това е малкият скок, защото ако продължат тенденциите на световните пазари с горивата, следващата изненада може да е много по-голяма преди Коледа. По негово мнение хората все още няма да усетят увеличението, защото октомври не е отопляем месец.

КЕВР има крайната дума и поема пълната отговорност за цените на парното и топлата вода, припомни той. По думите му, България няма устойчива политика за енергийната бедност, която да включва мерки и стимули за по-ефективно потребление на енергията, а не раздаване на пари на калпак, и така може да се преборят тенденциите за поскъпването на енергийните ресурси.

Предвижда се преминаване към дистанционни водомери, които обаче са три пъти по-скъпи от нормалните, заяви Николов.

Богомил Николов, асоциация „Активни потребители“: Не можеш да задължиш хората да дават три пъти повече пари. Тези водомери ще си намерят мястото, но това не става с тоягата, а със стимули и поощрения.

Ако се въведат дистанционни водомери, остава въпросът съществува ли софтуер, който да обработи постъпващите данни. Такива водомери биха били голям плюс в големите градове, а въвеждането им трябва да се въведе с поощрения, а не със задължения, подчерта Николов.


Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад