Общественият ред в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Освен за уличните музиканти рестрикции ще има за домашните ремонти, за шума по улиците. Наредбата трябваше да бъде приета края на юни месец на последната сесия на СОС. Иван Илиев, председател на постоянната Комисия по обществен ред и сигурност обясни, че докладът е бил изтеглен, за да могат да обобщят всички становища на комисиите. От тогава до сега има няколко новости.

Една от тях се отнася до събирането на дарения. То ще бъде регулирано в наредбата като се разрешава това да се случва от БЧК и от юридически лица с нестопанска цел, които са регистрирани в полза на обществото. Целта е да се избегнат измамите от физически лица, които спекулират с болката на хората.

Друга новост касае строително-монтажните дейности. В първоначалните текстове е била включена забрана в определени часови интервали, без значение какви са тези строително-монтажни дейности, и по препоръка на Комисията по екология текстовете са ревизирани, така че да се ограничат само шумни дейности от строежи и то в жилищните зони.

За уличните музиканти Илиев обясни, че с наредбата се опитват да регулират начина, по който те получават разрешение и дават правомощия на районните кметове да определят местата за тяхната изява. Той уточни, че целта не е да се забрани изкуството, а да се създаде ред.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад