"Двете страни на съвършената любов"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

5000 семейства в нужда ще получат празнични пакети с хранителни продукти за Великден. Откриването на проекта "Празнични герои" премина под надслов "Двете страни на съвършената любов". В него участват популярни лица, много деца и добротворци. За инициативата разказва репортажът на Вилхема Дурева за "Денят започва".

От две години насам сдружение "Празнични герои" се стремят да доставят най-необходимите хранителни продукти до вратата на нуждаещи се семейства за всеки голям християнски празник. До момента резултатът е над 6000 хиляди дарени празнични трапези. За Великден от сдружението са си поставили за цел съберат пакети за 5000 домакинства.

Росица Томова, ръководител на проекта "Холидей хироус": "Кампанията по разпределяне и дистрибуцията по пакетите до бедните семейства е между 14-17 април. По това време с помощта на стотици доброволци, ние лично носим пакетите до вратата на всяко едно от тези семейства."

Лицата на откриването на инициативата за тазгодишния Великден са певиците Теди Кацарова и Йоанна Драгнева, както и децата от вокална група "Щурчета". Те се включиха в работилница за украсяване на кексчета.

Теди Кацарова, певица: "Не случайно измислихме тази детска работилница, защото всяко кап кексче, което се купи, половината от него като сума отива за кампанията "Холидей хироус".

От днес в няколко големи вериги магазини героите, както сами се наричат, ще раздават информационни брошури, в които точно е описано как може да дарим на семействата в нужда.

Йоанна Драгнева, певица: "Ако отделяме наистина от времето си във всеки удобен момент, в който можем просто да направим нещо добро за някой друг, всъщност ние по този начин бихме могли да променим цялата реалност, в която живеем."

Теди Кацарова, певица: "Когато видиш усмивката в очичките на децата, това е според мен най-най-доброто, няма по-хубаво от това."

И защото е Великден, организаторите са извикали на помощ и Заека - Супергерой, който е талисман на пролетната акция.