Мерки срещу кражбите от вилни зони

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минимум по пет кражби от вилни имоти седмично се регистрират в русенската полиция.  Набезите във вилните зони обаче са много повече, но потърпевшите предпочитат да не подават сигнали, тъй като отдавна са изгубили надежда, че виновниците ще бъдат наказани.

В местностите „Буйна Яна” и „Камусчията” има изцяло изнесени тухла по тухла постройки. Крадците посягат на всичко, което им попадне пред очите, оставяйки след себе си пълен хаос.

До залавяне на крадците рядко се стига, а  наказанията са символични заради нищожната  оценка  на нанесените щети. Така вандалите се чувстват безнаказани и окуражени да продължат с набезите, казват потърпевшите. Те все по-рядко се обръщат за помощ към полицията и така не се отчита  ръст на вилните кражби.

Спасимир Димитров – директор на дирекция „Обществен ред и сигурност”: "Трябва всеки сигнал да стига до полицията. Хората са обезверени, картината се изкривява. Ако всеки сигнал стига отговорните институции ще придобият представа."

Следващата седмица на среща кметът Пламен Стилов и директорът на Областната дирекция на МВР Георги Великов ще уточнят мерките  за ограничаване на кражбите от вилните имоти около Русе.