Версиите след убийството на Борислав Манджуков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" продължаваме да обсъждаме версиите за убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков. Разследването на МВР продължава, няма официална информация точно какво стои зад покушението.

Свързахме се по телефона с един от неговите близки приятели - бившият волейболен национал и настоящ бизнесмен Любо Ганев. Манджуков и е провел един от последните си разговори с Ганев в минутите преди своята смърт. Същата вечер са обсъждали филми, защото са имали намерение да ходят на кино заедно. Ганев бе категоричен, че Манджуков не е дал признаци да се чувства застрашен или заплашен и подчерта, че той не ползва услугите на охранители. Ганев отбеляза, че не се е вълнувал от миналото на варненския бизнесмен и не изглеждало да има финансови затруднения.

"Аз го познавам като собственик на редица заведения, много често съм ги посещавал, когато съм бил във Варна. Не ме интересува какво говорят хората. Ако говорим специално за пари, неговият бизнес беше доста процъфтяващ, със сигурност не е имало пари, които да не може да върне, така че информацията ми е, че има да получава някакви пари от някаква банка. Но никога не сме си говорили за такива неща, никога не ми е изглеждал притеснен", заяви Любо Ганев. Той добави, че когато разбрали новината в същата тази вечер, в която е трябвало да се видят за кино, са останали потресени от недоумление за случилото се.

Пряко от Варна репортерът Галин Георгиев разговаря със Спас Спасов - журналист от Варна, който работи по случая изключително активно и е запознат с миналото на Борислав Манджуков. Той разкри подробности за варненнския бизнесмен, като се върна 10 години назад с първия криминален случай, в който е бил замесен - отвличането на неговата приятелка, с която живеят на семейни начела. Спасов посочи, че за тези 10 години Борислав Манджуков е известен с това, че е участник в една от най-големите схеми за источване на ДДС и замесването му в схема с търговия на контрабандни цигари. "това, което е по-интересно е един общ знаменател, който сега поставят познатите на Манджуков - тези, които са работили с него и са имали някакви бизнес отношения, казват, че една от специалностите му са били измамите. Точно това се очертава като една от най-възможните версии за неговото убийство", коментира Спасов.