Старият Пловдив с нов облик

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ново художествено осветление, пренареждане на калдъръма и изграждане на детска площадка са само част от дейностите, планирани в рамките на пролетните ремонти в Стария Пловдив. Обновяването на архитектурния резерват ще продължи и след летния сезон. Повече подробности - в репортажа на Деница Торньова за "Денят започва".

Ремонтите стартираха с подмяна на осветителните тела по улица „Съборна”. С поставянето на повече от 100 нови лампи, няма да има неосветени райони в архитектурния резерват – обещават от общината.

Иван Тотев – кмет на Пловдив: „Това е много важно за нас, тъй като през миналата година разположихме и над 70 камери за видеонаблюдение по основните туристически маршрути, така че и светлината съвпада с тази политика на сигурност, която искаме да наложим тук”.

Продължава и подмяната на калдъръма около Античния театър. А зад Художествената галерия ще бъде изградена нова детска площадка.

Пълна промяна се предвижда и за Небет тепе. Архитектурният обект отдавна чака своята реставрация.

Проектът, който се подготвя, предвижда укрепване и частично доизграждане на крепостните стени, допълнителни технически проучвания и художествено осветление на обекта.