И Спешната помощ във Велико Търново в стачна готовност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Лекарите от Спешната помощ във Велико Търново подкрепят протеста на колегите си. Медиците заявяват, че са в стачна готовност и ще отстояват исканията за по-високи заплати, по-добри условия на работа и защита на екипите от агресивни посегателства. За това разказва в репортажа за "Денят започва" Зорница Илиева.

Михни Михнев е лекар във великотърновската Спешна помощ от 15 години. Според него проблемите не са от вчера, но напоследък се задълбочават, създава се усещане, че ситуацията излиза от контрол - липсват елементарни условия на труд, а проявите на агресия застрашават живота им.

Михни Михнев-лекар в Спешна помощ: "Мизерия абсолютна, куче да вържеш няма да стои! Нито екипировка… отделно дават по два лева за храна, какво е това нещо, то една баница струва два лева! Нямаме телефони - нямаме връзка между нас, това как ви звучи? Сега, ако аз трябва да извикам някой, трябва да го търся по коридорите.”

Лекарите във Велико Търново са убедени, че трябва да водят дълга и солидарна битка заедно с колегите си от страната.

Михни Михнев-лекар в Спешна помощ: "Подкрепям ги, защото съм част от тази система! Глупостта си продължава - лоши условия на труд, ниско заплащане най-вече, немотивирани хора, всичкото се е събрало на един куп! Подкрепям ги напълно с две ръце!”

Стефка Тодорова-медицинска сестра: "Всеки дърпа конците към себе си и хората ни ругаят. Жалко, жалко отношение към нас!ние нямаме никакъв имидж. Подкрепям ги с две ръце.”

За протест са готови и лекарите от спешните центрове в цялата област.